Fogyás

Az alakformálás mellett az egyik legnagyobb kihívás minden férfi és nő számára: a hatékony fogyás. Ez tükrözi elégedetlenségünket, testképünk nem felel meg a saját elvárásainknak vagy éppen egészségügyi okból vagyunk kénytelenek valamilyen fogyókúrás diéta után nézni.

Sokféle fogyasztó módszer létezik, számos fogyókúrás tipp látott már napvilágot. Hogy melyik mennyire hatékony és mit kell tudni róluk, hamarosan részletesen taglalni fogjuk: Norbi update, 90 napos, Atkins, 5 napos diéta stb…

Elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy önmagában egyik módszer sem jobb a másiknál,  a fogyás elsősorban a fejben dől el – azaz leginkább rajtunk múlik, hogy egy kiválasztott fogyókúra mennyire lesz hatásos.

Fogyás hatékonyan

Az is igaz mindegyik módszer esetén, hogy kitartás és teljes életmódváltás szükséges az eredmények eléréséhez és megtartásához!

A jo-jó effektust minden fogyókúrázó számtalanszor megtapasztalhatta már. Ez persze elsősorban a kampányszerű fogyókúra miatt alakulhat ki. Más jó annak, aki tetemes súlytól kíván megszabadulni és más a bevált módszer a rutinos fogyókúrázok esetén, akik csak néhány kiló felesleget szeretnének leadni.

Minden tuti fogyási tipp valahol az étkezési szokásainkkal kapcsolatos – mikor, mennyit és mit ne, esetleg mit mivel ne fogyasszunk. Ami bármelyik fogyókúra fontos eleme: fegyelmezett étrend, rendszeres mozgás és a lelki ráhangolódás.

Az aktív rendszeres mozgás szintén nagyon fontos. Kocogás, konditermek gépei sokak számára megoldást jelentenek. Megint mások inkább fogyasztó gépek segítségével váltják ki az aktív mozgást.

Ne várjunk egyik fogyasztási programtól csodákat, legfelsőbbképp akkor ne, ha azokat nem teljesítjük maradéktalanul, vagy túl korán feladjuk a diétát. Sokszor nem a program hibás, hanem mi magunk, fogyókúrázók vagyunk elnézőek magunkkal szemben és idő előtt feladjuk.