Ránctalanítás

Melyek a leghatékonyabb ránctalanító módszerek?

A kezelés, beavatkozás formája és gyakorisága a kialakult ráncok számától, elhelyezkedésétől és mélységétől függ és egyénenként eltérő.

RÁNCTALANÍTÁS

A kezdődő alig észrevehető ráncok, finom vonalak kezelésére, mélyülésének lassítására IPL technológián alapuló bőr rejuvenációt javasolnak a szakemberek. Az arcfiatalító kezelés során impulzusüzemű fénykibocsátó technológiát alkalmaznak, melynek hatására kollagén újraalakulás figyelhető meg, a bőr tónusa jelentősen javul, a ráncok csökkennek.

Kémiai peeling során a savas hámlasztás a bőrt védő keratinréteget koptatja, bőr megfiatalodik, simább lesz. A gyümölcssavas kezelések a legnépszerűbbek, melyek segítségével leoldható a sok bőrproblémát okozó megvastagodott legfelső szaruréteg, bőr jobban lélegzik, a különböző krémekben található tápanyagok jobban felszívódnak.

A biológiai peeling során a pórusok közé kerülő mélytisztító hatóanyagok a lerakódott zsírt és faggyút feloldják, a bőrréteg felső elhalt hámrétegével együtt eltávolítják. Ezt követően hidratáló krémek hatóanyagai jobban és gyorsabban tudnak eljutni a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal csökken a bőr túlzott elszarusodása, és késleltethető az öregedési folyamat is. Ez a módszer különösen pattanásos, zsíros vagy tág pórusú a bőrtípúsúaknak ajánlott.

A mikrodermabrázió = arccsiszolás. Ez egy mechanikai peeling eljárás, amelynek során különböző kristályok gondoskodnak a felső hámréteg lecsiszolásáról. A használt technológia és gép eltérő lehet, létezik alumínium oxidos és modernebb gyémántfejes mikrodermabrázió. Mindkettőben közös, hogy a felső hámréteg lecsiszolásával a bőrt a mélyebb hámrétegek megújítására kényszerítjük.

A mélyebb, szembetűnő ráncok eltüntetése történhet térfogat növelő kezeléssel,  Botox kezeléssel is. Ha a ráncok száma, kiterjedése, mélysége miatt ezek egyenkénti kezelése már kivitelezhetetlen, akkor szükséges a plasztikai műtét.