Mikrodermabrázió

Bőrcsiszolás – a mikrodermabrázió a bőrfiatalítás, ezen belül is a peeling egyik legmodernebb módja. Az eljárás során a felső, elöregedett hámréteget egy csiszolófej segítségével finoman eltávolítják, ezáltal a bőr alsóbb rétegeiben felerősödik a fiatal, hibátlan bőrsejtek képződése. Ezek a bőrsejtek felfele vándorolva, felszínre jutva fokozatosan pótolják a korábban károsodott szöveteket, így egy új hámréteg képződik a bőrfelületen. BőrcsiszolásAz eljárást kiegészíti a mikromasszázs, melynek során a sejtek felépítéséhez és optimális működéséhez szükséges enzimkomplexumot juttatnak a bőr alaprétegébe. Ezek gyorsítják a sejtfunkciókat, növelik az oxigénszállítást, antioxidáns hatásúak, megkötik a szabadgyököket, feszesítik, regenerálják a bőrt. A mikrodermabráziós kezelés megismétlésével elérhető a sejtek állandó megújulása, melynek eredményeképp csökkennek a ráncok, eltűnnek a stírák és a hegek, öregedési foltok, a bőrpórusok mérete csökken, a bőrszín egészségesebb lesz.

Fiatal korban zsíros bőrűeknél, vagy egyes bőrbetegségek miatt, később az öregedési folyamat előrehaladtával pedig szinte mindig megvastagszik a bőr felső rétege. Ez az elszarusodott felszín gátolja a kozmetikumok jótékony összetevőinek bejutását a bőr mélyebb rétegeibe, lassítja a regenerálódást. A dermabrázió után normál vastagságú bőrfelszín keletkezik, amely szinte magába szívja a hatóanyagokat, látványosan gyógyul, megfiatalodik, friss és üde arcszínt eredményez.

Kétféle csiszolófejjel végeznek dermabráziót. Létezik alumínium-oxidos (kristályporos) és gyémántfejes csiszológép. A kristályporos dermabrázió esetében a készülék nagy nyomással alumínium-oxid kristályport szórt a bőr felszínére, majd a lecsiszolt bőrdarabkákat el is szívja. Előnye, hogy olcsóbb és elterjedtebb, így elérhetőbb, mint a gyémántfejes csiszolás. Hátrányai, hogy a fehér por miatt megállapítani a hámlasztás pontos szintjét, így kevésbé pontos. A kristálypor bennmaradhat a bőr pórusaiban ezáltal gyulladást okozhat, szembe kerülve irritáló.

A kristályos mikrodermabráziót az új fejlesztésű, biztonságos gyémántfejes készülékek kezdik kiszorítani a piacról. A gyémántfejes hámlasztás során a gyémántszemcséket tartalmazó fejet az egyenletes, szabályozott vákuum odaszívja a bőrhöz, majd a kezelőfejet az előírt irányokban mozgatva a kozmetikus a gyémántszemcsék segítségével ledörzsöli az elhalt hámréteget. Ezt követően a készülék az elhalt sejteket leszívja a bőr felszínéről.

A mikrodermabrázió a test számos területén elvégezhető. Arc, nyak, dekoltázs, hátkezelések a leggyakoribbak. A kezelés hossza alkalmanként kb. fél óra a testrésztől és a bőrfelület minőségétől függően hosszabb vagy rövidebb, kezeléssorozatban javasolt kezelések száma is egyénenként eltérő. Általában már az első alkalom után érezhető változás és 4-6 kezelés látványos eredményt hoz. Teljesen fájdalommentes eljárás.

Nem javasolt dermabráziós kezeléssorozatot végezni nyáron, mert az UV sugarak hatására a bőr pigmentálódhat. Ellenjavallott továbbá a bőr gyulladásos állapotai esetén, lázzal járó betegségek idején, cukorbetegeknél.

Comments are closed.